کشکول

صنعت گردشگری

کشکول

صنعت گردشگری

جوابی قانع کننده برای سئوالات شنوندگان

جوابی قانع کننده برای سئوالات شنوندگان

قاب کوچک از رادیو جوان و حاضرجوابی هایش برایتان می گوید

همه ما دغدغه ها و درددلهایی داریم که علاقمندیم با یکی از دوستان و افراد مورد اعتمادمان آن را در میان بگذاریم و برای یافتن راه چاره یا حداقل سبک شدن دلمان از دیگران کمک بگیریم، شاید هم جزو آن دسته افراد باشیم که به توصیه دوستان برای رفع مشکل به یکی از مراکز مشاوره مراجعه کرده باشیم و به مشاوره های آن مرکز جامه عمل پوشانده باشیم تا بتوانیم مدیریت دیگر امور را به دست بگیریم.

 اما هستند بسیاری از افراد که بنا به هر دلیل هیچ علاقه ای به برملا شدن رازشان ندارند و مراجعه به مراکز مشاوره هم زیاد براین مقرون به صرفه نیست در حالی با تمام وجود به دنبال یافتن پاسخ مناسبی برای درگیری ذهنی خود هستند تا بتوانند از قید و بندهایی که به این واسطه برذهنشان زده شده راهایی یابند. که درنهایت هم بنا به هزار یک دلیل شخصی و اجتماعی از این امر منصرف شده و این مشکل را در گوشه ای از دل یا ذهنشان مدفون کرده و با حال و روزی ناخوش به باقی راه زندگی ادامه می دهندیا اینکه  پس از کشیدن چند «آه» از اعماق وجود سعی می کنند این موضوع را کلا فراموش کنند.

این درحالی است که با ابتکاری جالب است که رادیو جوان با درنظر گرفتن این معضل در میان اقشار مختلف جامعه این نیاز را پاسخ داده و با «حاضرجواب» برنامه ای زنده که هر روز از شنبه تا چهارشنبه از ساعت 16 تا 16.20 می شود ، وارد میدان شده تا در کنار دیگر برنامه های مشاوره ای صدا و سیما بتواند به اقشار مختلفی کمک برساند.

در این زمینه سعید معدن کن مدیر گروه جوان و جامعه رادیو جوان  و مدیر برنامه حاضر جواب به قاب کوچک می گوید: هرچند بنا به تعریف این شبکه رادیویی در رسانه ملی ایران برای اقشار جوان است و طبق اصول نهایتا باید تا سنین حدود 35 سالگی را مخاطبان خاص خود برای تولید برنامه درنظر بگیریم اما همانطور که می دانید کارکرد رسانه ها در حوزه های مخلفت معمولا قابل دسته بندی نیست حتی اگر شما به دنبال مخاطبانی با سنین خاص باشید .

بنابراین ما در رادیو جوان کمی تعاریف را تغییر داده ایم و هرکس که دلی و روحیه ای جوان داشته باشد را جزو مخاطبان خود درنظر گرفته ایم و به دنبال تهیه برنامه برای آنها هستیم از این رو مخاطبان رادیو جوان از 9 سال تا 90 سال در نظر گرفته شده اند که طیف قابل تاملی از شنوندگان است.

این مدیر رسانه ای ضمن تاکید بر اهمیت پرمخاطب بودن شبکه رادیویی جوان در ادامه می افزاید: با درنظر گرفتن گروه کثیری از اقشار مختلف جامعه به عنوان مخاطب شبکه بدون تردید می توانستیم درباره موارد و مسایلی مختلفی هم برنامه سازی کنیم و با توجه به نیازهای جامعه گام برداریم که یکی از موارد مورد نیاز جامعه امروزی ما برنامه ای در قالب مشاوره یا هم فکری بود.

مدیر گروه جوان و جامعه رادیو جوان بااشاره به میانگین سنی پایین جامعه ایران به نیازهای مشاوره ای متفاوت در میان افراد جامعه اشاره می کند و می افزاید: ذهن پویا و خلاق جوانان بدون تردید گاهی اوقات با موارد و مسایل غیر قابل درکی مواجه می شود که نیازمند هدایت و مشاوره است و از آنجا که گاهی اوقات برخی موارد از ذهن این گروه نمی تواند در کانون گرم خانواده مطرح شود به دنبال راهکاری خارجی از منزل خواهد بود که همین امر گاهی باعث بروز اتفاقات تلخی شده اما در صورتی که رسانه ها بتوانند متناسب با این نیاز آن را به خود جذب کنند بدون تردید با استفاده از مشاوره ها و کارشناسی های دقیق می توان بسیاری از سئوالات یا حتی گرفتاری ذهنی اقشار مختلف جامعه را برطرف کرد و آنها را به روند اصلی زندگی خود بازگرداند.

معدن کن ضمن تاکید بر نامحدود بودن مخاطبان این شبکه رادیویی می گوید: از آنجا که اساسا رادیو جوان مخاطب مهور تعریف شده و کارش را آغاز کرده می توان به اینده برنامه هایی مثل «حاضر جواب» امیدوار بود برنامه هایی که با استفاده از این جنبه رادیو جوان می توانندگروه کثیری از شنوندگان را به خود جلب کنند و در راستای برطرف کردن برخی مشکلات آنها گام بردارد.

سعید معدن کن با تاکید بر هدایت ذهن خلاق و سرکش جوانان جامعه از طریق رسانه ها می گوید: هرچند ما اعتقاد داریم جامعه هدف ما یا همان مخاطبان ما هرگز گروه خاصی از جامعه نیستند اما با توجه به جوان بودن جامعه کشورمان یا خود جوانان شنوندگان ما هستند یا خانواده های آنها و همانطور که می دانید یکی از وی‍ژگی های دوران نوجوانی و جوانی اعتراض، طغیانگری و نقد است که نمی توان هرگز آنها را انکار کرد به همین دلیل بدون تردید اما و اگرهای فراوانی در میان این قشر از جامعه وجود دارد  که باید به آنها رسیدگی کرد و نمی توان برای آنها محدودیت قایل شد.

بنابراین با توجه به جلساتی که همراه با عوامل و مدیر شبکه داشتیم ایشان به ما اجازه دادند تا با توجه به اهمیت هدایت ذهن پویای جوانان کمترین خطوط قرمز را در این برنامه درنظر بگیریم البته اصلا به این معنی نیست که هر سئوال یا هر موضوعی در برنامه حاضر جواب قابل بحث و بررسی است اما سعی کردیم حتی در برخی موارد آنها را به نوعی مطرح کنیم که به مقصود خودمان رسیده باشیم.

این مدیر رسانه ای می افزاید: به همین دلیل هرگز نمی توان با چشم پوشی از واقعیات جامعه آنها را پنهان کرد درحالی که با توجه به طرح برنامه حاضر جواب می توان آنها را با رعایت اصول و مبانی رسانه ای در رادیو جوان مطرح و درباره آنها برنامه ساخت تا خود مخاطبان یا کسانی که با این مشکل درگیر بودند به ما پاسخ مناسب بدهند تا جامعه بتوانند درباره آن برنامه ریزی کنند.

این درحالی است که سمانه مبلغ حسینی مشاور محتوایی برنامه (سردبیر) و گوینده « حاضر جواب» ضمن اشاره به طرح اولیه این برنامه می گوید: من از همان اولین روزهایی که به عنوان گوینده کار خود را در رسانه ملی شروع کردم قصد داشتم برنامه سازی کنم و نمی خواستم صرفا برنامه ای از روی ورقه هایی که به من می دانند اجرا داشته باشیم. به همین دلیل شروع به تحقیق و بررسی نیاز جامعه برای برنامه سازی کردم و از آنجا که به مسایل اجتماعی علاقه بسیار زیادی داشتم جای خالی برنامه ای شخصیت محور و تعاملی را خالی دیدم و با توجه به پرمخاطب بودن شبکه رادیویی جوان ، پس از بررسی های دقیق و مشاوره های متفاوت تصمیم به ارایه طرح ساخت و تولید این برنامه زنده را به شبکه رادیویی جوان دادم. اما از آنجا که خودم به عنوان گوینده این برنامه هستم باید برای اجرای برنامه از همکاران دیگری کمک می گرفتم که به همین دلیل از حضور سولماز ادیبی و سیروس رجبی به عنوان هماهنگی و تهیه کننده استفاده می کنم و دربخش نویسندگی از کمک مینو فلاحی کمک می گیریم.

این گوینده  و سردبیر رادیو جوان با تاکید بر تعاملی بودن این برنامه تصریح می کند: من از همان روز اول قصد داشتم مخاطبان برای من تعیین مسیر کنند و آنها جودشان را جزئی از برنامه بدانند تا از این طریق بتوانم تاثیرگذاری بیشتری در میان آنها داشته باشم به همین دلیل قبل از آغاز برنامه سعی کردیم با استفاده از قدرت رسانه ها ذهن مخاطبان را با اصل کار آشنا کنیم بطور کلی من قصد داشتم به مخاطبان بگویم چطور می توانند از برنامه حاضر جواب سئوال کنند و چگونه باید برای رسیدن به نتیجه ای مطلوب با یکدیگر مشارکت داشته باشند.

مبلغ حسینی درباره اولین سوژه برنامه حاضر جواب به قاب کوچک می گوید: برای اینکه بتوانم در میان مخاطبان برنامه را کاملا معرفی کنم می باید اولین سوژه را به گونه ای انتخاب می کردم که علاوه بر سنت شکنی در این گونه برنامه می توانستم توجه مخاطبان را نیز به برنامه جلب کنم به همین دلیل تصمیم گرفتم اولین برنامه را با سوژه رانندگی بانوان انتخاب کنم و از مخاطبان برنام پرسیدم چرا برخی از آقایان فکر می کنند بانوانان رانندگان خوبی نیستند و نباید به آنها گواهینامه رانندگی داده شود.

سردبیر برنامه حاضر جواب در ادامه می گوید: برای شروعی دلچسب یکی از همکاران گزارشگر را روانه کوچه و خیابان کردم و در شرایط مختلف اقدام به ضبط گزارش از واکنش های مردم کردم در خرابکاری های ساختگی برخی مردم با آرامش راننده که در واقع همکارم بود را راهنمایی می کردند و گروهی هم که خودتان می دانید حتی سعی کردم جملات نامربوط را هم در برنامه پخش کنم در اواخر برنامه بود که تماس ها شروع شد و تا امروز که خودتان در می بینید.

مبلغ حسینی با اشاره به مدت کوتاه بیست دقیقه ای برنامه می گوید: هرچند مدت زمان برنامه حاضر جواب تنها بیست دقیقه در روز است اما باور کنید در همین مدت کوتاه توانسته ایم کارهای بسیار بزرگی انجام دهیم چه درباره فرهنگ سازی و چه درباره مشاوره با جوانان و چه درباره سرمایه گذاری های خرد و کلان.

وی در ادامه با اشاره به  اهمیت پیگیری و طرح  سوژه های اجتماعی و سنت شکنی در رسانه ها می گوید: شاید در نگاه اول مطرح کردن مسایلی هم چون طلاق، افسردگی، فرار دختران ، قاچاق دختران، تجاوز ، کودک آزاری ، نامادری ، افسردگی بعد از زایمان ، بدحجابی یا حتی چشم چرانی و ... مواردی باشند که نباید در رسانه ها به آن پرداخته شود که به قول معروف سیاه نمایی است اما نباید فراموش کرد که اگر این موارد با توجه به اصول علمی مطرح نشوند ممکن است بسیاری از اقشار مختلف جامعه بخصوص جوانان در خطر باشند؛ از این رو با توجه به همکاری های گسترده مسئولان و مدیران با این برنامه توانستیم تاکنون به اهداف خود برسیم.

مشاور محتوایی برنامه برنامه زنده رادیویی حاضر جواب درباره پیگیری سوژه های برنامه نیز اینگونه توضیح می دهد که با توجه به سئوال هایی که از طریق سایت رادیو جوان به برنامه حاضر جواب می رسد تلاش می کنم شخصا موضوع را پیگیری کنم تا در نهایت آن را به نتیجه برسانم به عنوان مثال در یکی از موارد اخیر دخترخانمی به هر دلیل از منزل فرار کرده بود که پس از یک ماه و نیم تلاش آن را در یکی از شهرستان های شمالی کشورمان یافتم هرچند روند رسیدن به وی بسیار سخت بود چون فقط یک آدرس آنهم از ایام بسیار گذشته در اختیار داشتیم اما در نهایت با پیدا کردن این دختر در شهرستان یاد شده و ارتباط تلفنی وی با پدر و مادرش به صورت زنده در برنامه توانستیم خانواده وی را متقاعد کنیم دوباره پذیرای این نوجوان باشند .

مبلغ حسینی در ادامه می گوید بطور کلی من به برنامه حاضر جواب همانند فرزند خودم عشق می ورزم و برای آن زمان می گذارم اما به هر حال من هم انسان هستم و گاهی اوقات به دلیل فشردگی و زنده بودن آن احساس خستگی یا گرفتگی می کنم که در نهایت با نتایج مثبت برنامه آنها برطرف می شود.

از سوی دیگر سیروس رجبی تهیه کننده این برنامه  درباره روند انتخاب سوژه های برنامه نیز به قاب کوچک می گوید: از آنجا که بسیاری از مردم و مخاطبان برنامه خودشان طراح موضوع حاضر جواب هستند با توجه فراگیر بودن و مشترک بودن مسایل مطرح شده برنامه ها را تدارک می بینیم و درباره آنها با کارشناسان مورد تایید رسانه ملی به بحث و گفت و گو می نشینیم. اما از آنجاکه بحث اعتیاد و حواشی آن متاسفانه فراوان است روزهای شنبه هر هفته را به این سوژه اختصاص داده ایم و هر هفته در این زمینه سخن خواهیم گفت اما دیگر موارد را سعی می کنیم یکی یا دو روز ابتدای هفته درباره آنها با مردم و مخاطبان سخن بگوییم در روزهای پایانی هفته با استفاده از نظرات کارشناسان آن را جمع بندی کنیم.

رجبی بااشاره به مخاطب محور بودن برنامه حاضر جواب درباره راههای مشارکت مردم در این برنامه میگوید: با توجه به امکانات موجود مخاطبان می توانند از سه طریق پیامک، تلفن و اینترنت با برنامه حاضرجواب ارتباط برقرار کنند بنابراین تلفن های 22040000 و 22050952 و پیامک 30000881 به همراه وب سایت www.soal.radiojavan.ir در اختیار آنهاست که می توانند سئوال ها و مشکلات خود را با برنامه حاضرجواب مطرح کرده تا با آنها ارتباط برقرار کنیم.

وی در ادامه به اهمیت اعتماد مخاطبان برنامه به حاضر جواب اشاره می کند و می افزاید: همانطور که می دانید موضوع برنامه مربوط به مشکلات و معضلات اقشار مختلف جامعه از اقتصادی تا مسایل خانوادگی است. بنابراین از همان ابتدا همه ما بخصوص سردبیر برنامه تلاش کردیم با ارایه راهکارهای علمی و عملی درباره مشکلات و معضلات مطرح شده در برنامه از سوی مخاطبان با استفاده از نظرات کارشناسان مورد تایید سازمان و البته فرهیخته متناسب با موضوع برنامه استفاده می کنیم بنابراین خانواده ها یا بطور کلی مخاطبان برنامه با اعتماد کامل با ما دردل می کنند و مسایل خود را مطرح می کنند چون روند و سابقه برنامه اینگونه بود که همه به نتیجه مناسب و مفیدی رسیده اند که کارنامه ای خوب برای دست اندرکاران حاضر جواب است.

سولماز ادیبی دیگر تهیه کننده حاضر جواب نیز ضمن اشاره به ریتم های متفاوت برنامه با توجه به سوژه هایش به قاب کوچک می گوید: همانطور که می دانید یکی از راهکارهای مورد استفاده تهیه کنندگان در برنامه های زنده رادیویی استفاده از موسیقی های متناسب با موضوع و حال و هوای برنامه است که در این مورد چون سوژه های حاضرجواب بسیار متنوع است باید با استفاده از موسیقی های متفاوت بتوانیم ارتباط هرچه بیشتری میان مخاطبان و برنامه ایجاد کنیم .

این تهیه کننده رادیو به تعداد بسیار زیاد تلفن های شنوندگان به استودیوی رادیو جوان اشاره می کند و می افزاید: همانطور که دیگر همکاران من درباره ارتباط با اقشار متفاوت جامعه در این برنامه اشاره کردند حاضر جواب برنامه ای بسیار محبوب میان مخاطبان است به همین دلیل تلفن های زیادی از سوی شنوندگان داریم اما ممکن است گاهی اوقات امکان پخش زنده این تلفن ها بنا به دلایلی که خارج از عرف جامعه و سیاست های برنامه است نخواهیم بود پس از همین فرصت استفاده می کنم و از شنوندگان می خواهم با رعایت اصول و عرف جامعه متناسب با سوژه برنامه به استودیو تماس داشته باشند .

 

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد